Kindvertrouwenspersoon

Binnen elke familie spelen zich dingen af als drama’s, ruzies en taboes door het verleden. Een familieopstelling is een methodiek die ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in je eigen gedragingen, blokkades en andere dingen die je dwarszitten door te kijken naar de lijnen en geschiedenis binnen jouw familie. Want verbonden ben je altijd met je familie, zelfs als je geen contact (meer) met ze hebt.

Wanneer wij een familieopstelling doen, kan dit op twee manieren: Individueel of in groepsvorm.

Individueel
Tijdens een individuele sessie gaan wij samen aan de slag met jouw hulpvraag. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het inzicht krijgen in bepaalde angsten, het willen stoppen met steeds de verantwoordelijkheid nemen binnen situaties waarin dit niet hoeft of het durven praten over onderwerpen die anders nooit besproken worden. Aan de hand van playmobile poppetjes zetten wij jouw familie neer en bekijken we waar welke lijnen liggen die invloed hebben op jou en jouw gedragingen. 

Groepsvorm
Wanneer je een familieopstelling met een groep doet, zijn er mensen met een hulpvraag die behandelt worden en mensen die als representant aanwezig zijn. Door fysiek mensen in een ruimte te plaatsen en hen een rol toe te wijzen van iemand uit jouw familie kan je concreet aan de slag met jouw hulpvraag door dingen letterlijk tegen hen uit te spreken. 

Meer weten over hoe het werkt?