Jouw wensen zijn belangrijk!

Voor kinderen

Heb jij weleens over je ouders of andere volwassenen gedacht: “Ze luisteren niet naar mij!”
Dat gebeurt vaker dan je denkt. Veel kinderen en tieners voelen zich zo. Vooral wanneer hun ouders gaan scheiden of ze te maken krijgen met jeugdzorg.
Vaak willen ze dat er mét ze gepraat wordt in plaats van dat er óver ze gepraat wordt.

Als kindvertegenwoordig hoef ik niet te weten wat jouw ouders en hulpverleners willen en vinden.
Ik ben er om jou te luisteren. Ik wil weten wat jij wilt, wat jij vindt en wat jij denkt
Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen. Want eerlijk gezegd weten kinderen vaak heel goed wat ze nodig hebben, soms zelfs beter dan volwassenen. Hier zijn een paar dingen waarbij ik je kan helpen:

  • Als je met iemand wilt praten over hoe je je voelt. Het kan gaan over jou, school, de scheiding van je ouders of iets anders. Iemand bij wie je even je hart kunt luchten.
  • Als je gesprekken moet voeren met mensen van jeugdzorg en je wilt dit niet alleen doen. Dan kan ik je helpen om je erop voor te bereiden en met je meegaan als vertrouwenspersoon.
  • Als je ouders gaan scheiden en jij wilt meedenken met de regels die worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld waar jij gaat wonen. We schrijven jouw wensen en gedachten op zodat je ouders daar rekening mee kunnen houden.
  • Als je met een kinderrechter moet praten, dan kan ik je helpen met voorbereiden. Ik kan je uitleggen over hoe zo’n gesprek gaat en wij kunnen samen jouw gedachten en gevoelens op papier zetten zodat je dit mee kan nemen.
  • Als je niet begrijpt waarom volwassenen bepaalde keuzes maken. Bijvoorbeeld waarom je niet meer thuis kunt wonen of waarom je ouders uit elkaar gaan. Ik kan je hierover meer vertellen en help je hoe je hiermee om kan gaan.
  • Als je wilt weten wat je rechten zijn als kind/jongere. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met jeugdzorg, een rechtszaak of de scheiding van je ouders.
  • Als je deel uitmaakt van een (samengesteld of stief)gezin en het moeilijk vindt om met veranderingen of mensen om te gaan. Dan kunnen we samen kijken hoe we een oplossing kunnen vinden zodat jij je goed voelt binnen de familie.

Zit jij ergens mee wat niet in de lijst staat? Geen probleem, ik luister naar je en samen kijken we hoe ik je kan helpen. Wil je graag dat ik betrokken blijf voor een langere tijd zodat je niet steeds nieuwe gezichten ziet? Dan blijf ik zolang jij dat fijn vindt.