Over mij

Mijn naam is Patricia Wit en ik ben de Eigen Wijze Coach in Groningen. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik wilde werken met kinderen en voor hun rechten wilde opkomen. Dit kwam omdat mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 jaar was. Mijn oudere zussen werden gehoord door de kinderrechter en ik zat buiten te wachten. Ik heb toen alle moed verzameld en aangeklopt. Tot mijn verbazing gaf deze statige mevrouw mij het woord. Eindelijk iemand die luisterde! Zij is daardoor naast mijn moeder de meest belangrijke vrouw in mijn leven geweest.

Vanaf 2006 werk ik binnen de jeugdzorg in verschillende functies. Steeds vaker zie ik dat kinderen klem komen te zitten tussen hun ouders binnen een scheiding en binnen (hulpverlenende) instanties. De ouders worden gehoord door instanties, maar de stem van het kind word hierin nog vaak vergeten. Kinderen geven steeds vaker aan dat zij zich niet gehoord voelen en dat zij te vaak in gesprek moeten met hulpverleners  over hun standpunt over de (complexe) scheiding van hun ouders, maar er verder niks mee gedaan wordt. Omdat ik vind dat ieder kind het verdient om gehoord te worden, zet ik mij voor ze in!

In mijn werkwijze vind ik het belangrijk om maatwerk te leveren: dat houdt in dat ik luister naar wat nou écht de hulpvraag is en dat een traject loopt zolang als het kind nodig heeft en niet onnodig uitgerekt hoeft te worden.