Kindvertrouwenspersoon


Misschien gaan dingen in jouw leven wat moeilijker dan bij anderen en heb je daarom één of meer hulpverleners. Hoewel zij er zijn om jou te helpen, kan het zijn dat je dat gevoel niet altijd of helemaal niet hebt. Misschien heb je juist het gevoel dat ze niet naar jou luisteren of heb je al zoveel hulpverleners voorbij zien komen dat je gewoon helemaal geen zin meer hebt om je verhaal nog een keer te vertellen. Dat begrijp ik helemaal. Wist je dat uit
onderzoek blijkt dat kinderen die thuis wonen en hulpverlening krijgen tussen de 1 en 50 hulpverleners zien in hun leven? Kinderen die in een gezinshuis of pleegzorg wonen zien zelfs gemiddeld 65 hulpverleners in hun leven! Véél te veel als je het mij vraagt.

Als kind en jongere zijnde heb je het recht om een vertrouwenspersoon uit jouw omgeving mee te nemen naar gesprekken met hulpverleners. Onthoud dat goed! Misschien wil je ook graag iemand meenemen als vertrouwenspersoon maar heb je niet iemand in jouw omgeving die dit voor jou kan doen.

Als kindvertrouwenspersoon ben ik een bekend gezicht aan jouw zijde. Ik kan met je mee wanneer je gesprekken moet voeren met bijvoorbeeld het CJG, de Kinderbescherming of een leerplichtambtenaar. Wil je ook graag dat we zo’n gesprek voorbereiden? Dan ga ik samen met jou zitten om je gevoelens en gedachten helder te krijgen zodat jij ze op de dag zelf goed kan verwoorden.