Als ouders willen jullie samen
het beste voor je kind

Voor ouders

Als ouder zijnde wil je graag dat je kind ook écht lekker kind kan zijn. Soms kan dat lastig zijn omdat ze betrokken zijn bij de scheiding met je ex-partner of is er sprake van jeugdhulpverlening die maar niet de vinger op de zere plek kan leggen om zo tot verbetering te komen. Een belangrijk punt wat hierin naar bovenkomt is dat kinderen aangeven zich vaak niet gehoord te voelen in deze situaties.

Als De Eigen Wijze Coach ga ik in gesprek met kinderen op de wijze die bij hen past. Want ieder kind is anders en heeft zijn eigen wijze, waarbij ze soms ook gewoon lekker eigenwijs kunnen zijn. Voor de één is dit tekenend, schrijvend of vertellend, en voor de ander is dit zingend, dansend en bewegend. Op deze manier zie ik dat kinderen tot mooie ideeën komen hoe zij volwassenen duidelijk kunnen maken wat zij belangrijk vinden en hoe zij hen duidelijk kunnen maken wat zij willen en hoe zij denken over de situatie waarin zij ongewild terecht zijn gekomen. 

Bij deze dingen kan je de Eigen Wijze Coach inzetten:

  • Wanneer je kind behoefte heeft aan een vertrouwenspersoon bij gesprekken met hulpverleningsinstanties.
  • Wanneer je kind een brief moet schrijven aan een kinderrechter of hier een gesprek mee moet voeren maar moeite heeft met het verwoorden van z’n gevoelens en gedachten.
  • Wanneer je kind zijn ei kwijt wil bij iemand van buitenaf. 
  • Wanneer jullie als ouders zijnde willen dat de wensen en behoeften jullie kind worden meegenomen binnen de scheiding.
  • Wanneer je contactherstel wil laten plaatsvinden tussen ouder en kind.
  • Wanneer je wil dat je kind goed geïnformeerd is over zijn of haar rechten binnen een scheiding en binnen de jeugdhulpverlening.
  • Wanneer je kind moeite heeft met personen of situaties binnen het (stief)gezin en je wil dat er duidelijkheid wordt gecreëerd hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze zich weer goed voelt bij de (nieuwe) situatie.
Zit je in een andere situatie en wil je graag weten of ik daarin kan helpen? Stuur mij dan een bericht zodat we samen in gesprek kunnen of ik iets voor jouw kind kan betekenen of andere professionals in mijn netwerk ken die zouden kunnen helpen.