De stormvloed van jeugdhulpverleners

Stichting Het Vergeten Kind heeft als missie dat ieder kind zich ook daadwerkelijk kind kan voelen, zich goed kan ontwikkelen en volwaardig mee kan doen in de maatschappij. De stichting deed onderzoek naar de stabiliteit die kinderen ervaren in de jeugdhulpverlening en vroeg daarbij hoeveel hulpverleners de kinderen gezien hebben in hun leven. De uitkomst? De getallen liepen uit van 1 tot en met 480 hulpverleners!

Hoeveel hulpverleners kinderen zien in hun leven hangt af van hun woonsituatie. Kinderen die thuis wonen en ondersteuning krijgen maakten in hun leven gemiddeld 11,5 hulpverleners mee. In deze groep werd het laagste aantal één genoemd en het hoogste aantal vijftig.

Kinderen in pleeggezinnen hebben er al iets meer. In een gezinshuis zien zij gemiddeld 29,4 hulpverleners. In deze groep werd het aantal drie tot en met honderd hulpverleners genoemd die kinderen zagen in hun leven. De kinderen die de meeste hulpverleners zien in hun leven zijn jongeren die op een groep wonen. Gemiddeld zien zij 64,6 hulpverleners in hun leven. In deze groep begon de teller op 9 stuks en liep dit op tot 480 hulpverleners.

Moet je je voorstellen dat je elf en een half keer jouw verhaal moet vertellen. Laat staan 480 keer! Hoe zou jij je voelen als je jezelf zo vaak kwetsbaar moet opstellen? Dat er verwacht wordt dat je elke keer weer meewerkt?

Laten we ervoor zorgen dat deze stormvloed van hulpverleners veranderd in rustig vaarwater. Laten we nu eens écht luisteren naar kinderen voordat ze verzuipen.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *